SI MUND TE NDIHMOJNE PESHKATARET

 
 
 

 

 

  1. Home
  2.  | 
  3. AKSIONE
    PER KONSERVIM
  4.  | SI MUND TE NDIHMOJNE PESHKATARET

SI MUND TE NDIHMOJNE PESHKATARET

 

Rrjetat e projektuara per thellesi.

Breshkat janë frymëmarrëse dhe mund të mbyten nëse mbahen gjatë në rrjetë. Kur mbërrijnë në anije, një numër i rëndësishëm i breshkave janë shumë të dobëta (madje me sa duket të ngordhura). Ata mund të vdesin nëse lirohen në këtë gjendje , sepse nuk mund të notojnë në sipërfaqe për të marrë frymë. Peshkatarët mund t’i lënë të shërohen në anije para se t’i lëshojnë ato. Kjo vlen edhe për breshkat e kapura nga rrjetat e vendosura.

Grepi i gjate.

Pas kapjes, shumica e breshkave lirohen në gjendje të mirë, megjithatë grepa e gëlltitur dhe sidomos linja do të vrasë shumë prej tyre më vonë. Peshkatarët mund të presin vijën afër gojës, duke shmangur kështu gëlltitjen e saj. Këto praktika më të mira nuk ulin efikasitetin e peshkimit dhe zakonisht miratohen nga peshkatarët e informuar.

Grant Agreement LIFE18 NAT/IT/000103. This website has been produced with the assistance of LIFE financial instrument of the European Union. The information and views expressed on this website are the sole responsibility of LIFE Euroturtle project partners and do not necessarily reflect the official opinion of the European Union.

Share This