LIFE
MEDTURTLES

VEPRIMTARI TE KOMBINUARA ME QELLIM PERMIRESIMIN E MIREMBAJTJES POPULLATES SE BRESHKAVEE TE DETIT NE EU: STATUSI I ZONAVE KUFITARE TE BRESHKAVE TE DETIT NE EU
LAJME
OBJEKTIVAT
Qellimi i projektit eshte permiresimi i statusit te mirembajtjes se popullesise se dy llojeve prioritare te breshkave te detit ne EU, breshka me koke te ashper, Caretta caretta dhe breshka jeshileChelonia mydas.
Euroturtles

BRESKA ME KOKE TE ASHPER

lat. Caretta caretta

Caretta caretta ka nje shperndarje globale dhe eshte breshka e detit me e zakonshme ne Mesdhe

LEXO ME TEPER

Euroturtles

BRESHKA
JESHILE

lat. Chelonia mydas

Chelonia mydas frekuenton kryesisht detet tropikale dhe ato subtropikale. Nje popullsi relativisht e vogel banon ne Mesdhe

LEXO ME TEPER

SPECIET, HABITATET

DHE KERCENIMET

Interaction with fisheries and anthropogenic pressure on nesting beaches are the main threats to sea turtles in the Mediterranean

READ MORE

Italia
ITALI
Kapje te rastesishme ne mjetet e peshkimit
Kapje breshkave ne tralet e poshtme
25000 – 25600
Kapje te breshkave ne rrjeta peshkimi
4040 - 6500
Spagna
SPANJE
Kapje te rastesishme ne mjetet e peshkimit
Kapje breshkave ne tralet e poshtme
-
Kapje te breshkave ne rrjeta te vendosura peshkim
-
Tunisia
TUNIZIA
Kapje te rastesishme ne mjetet e peshkimit
Kapje breshkave ne tralet e poshtme
5458 ± 1652
Kapje te breshkave ne rrjeta te vendosura peshkimi
443
Albania
SHQIPERI
Kapje te rastesishme ne mjetet e peshkimit
Kapje breshkave ne tralet e poshtme
43 – 86
Kapje te breshkave ne rrjeta te vendosura peshkim
120–559
TURKEY
TURQI
Kapje te rastesishme ne mjetet e peshkimit
Kapje breshkave ne tralet e poshtme
3500
Kapje te breshkave ne rrjeta te vendosura peshkim
4700
previous arrow
next arrow
Euroturtles

FOTO
DHE VIDEO

Partneret e LIFE Medturtles aktivitetee te ndryshme dhe evente per ndergjegjesimin publik.
Perderisa fotoja vlen sa nje mije fjale, ju ftojme te shikoni dhe t’i bashkoheni eventit tone publik te ardhshem.

GALERI

KALENDARI I EVENTEVE

CDO EVENT I NDODHUR KETE MUAJ

 

SHIKO TE GJITHA EVENTET

PERFSHIRJE PUBLIKE

SI MUND T
NDIHM

Citizens can greatly improve sea turtles conservation efforts!

Aktivitetet tona të përditshme shkaktojnë dëmtim të mjedisit në përgjithësi dhe breshkave të detit në veçanti.Përdorni materiale natyrore dhe ricikloni – Qeset plastike të hedhura dhe në veçanti qeset plastike paraqesin rrezik të madh për breshkat e detit. Kur lundrojnë në det, qeset plastike duken shumë si organizma xhelatinozë, kështu që breshkat mund t’i hanë ato aksidentalisht. Kur vizitoni plazhet me rërë, informoni veten nëse atje ka fole breshkash deti. Ngasja në plazhe me rërë mund të shkaktojë shkatërrim të folesë. Plehrat mund t’i shkaktojnë dëme breshkave të reja. Anijet me shpejtësi mund të shkaktojnë dëmtime fizike të breshkave të detit.Ulni shpejtësinë tuaj kur jeni në zona te banuara nga breshkat e detit. Përdorni aplikacionin tonë ScienCitizen për telefonat celularbdhe raportoni vëzhgimet tuaja!Raportimet tuaja do të përmirësojnë shumë njohuritë tona mbi shpërndarjen e breshkave të detit dhe do të na ndihmojnë të identifikojmë zonat e importuara.

LEXO ME TEPER

Grant Agreement LIFE18 NAT/IT/000103. This website has been produced with the assistance of LIFE financial instrument of the European Union. The information and views expressed on this website are the sole responsibility of LIFE Euroturtle project partners and do not necessarily reflect the official opinion of the European Union.

Share This